JU Gimnazija Mustafa Novalić Gradačac
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Stvarno vazna tema :

+2
mmirzic
schweppes
6 posters

Go down  Poruka [Stranica 1/1]

1Stvarno vazna tema : Empty Stvarno vazna tema : Wed 12 May 2010 - 17:53

schweppes

Gdje bi vi na ekskurziju isli ?

schweppes: komentar modifikovan dana: Tue 18 May 2010 - 23:02; prepravljeno ukupno 1 puta

2Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Wed 12 May 2010 - 19:04

mmirzic

mmirzic

schweppes (citat):Pozdrav gimnazijalci.Htio bih da vam na neki nacin pokazem probleme nase skole.

1.Dok je Izudin bio direktor škole bilo je iskreno bajno,ali za profesore nije.

2.Dobili smo novi kabinet Engleskog i Njemačkog jezika, koji nije u funkciji, iz razloga koji mi sami ne znamo, kabinet hemije truhne, hemija se odrzava za mnoge razrede u drugim kabinetima.Sta mozemo ovdje rec, cemu to sluzi, sta ce nam ako ga necemo koristit.

3.Da li ste primjetili los odnos profesora prema profesorima.Ovi stari profesori su uvijek tu, i uspjesno pobijaju nove profesore.Stalno mozemo cuti losih rijeci od profesora prema profesoru.Mislim da to uceninci ne trebaju znati , nego sve svoje probleme nek rjesavaju izmedju 4 oka.

Ljudi cemu sve ovo ide,znate kakva nam je skola postala, pa svi jedva cekamo da zvoni da odemo kuci, nema nista da nas veseli u skoli, nema nista za sto bi ucenik reko, " jedva cekam nesto novo" , NEMA
Sve je standardno, tiho, nista se ne desava.Prodjose nam 4 godine, a nismo se ni jednom zabavili, posjetili nesto sto je vazno, a ne Sarajevo, pa nama je Sarajeva preko glave.

Reci te nesto o ovome :
Bogami duga tema ali interesantna.
sto se tice direktora starog i novog, ja nemam tvoje misljenje.
Prof. Mesevic je stalno ismijavao sve i svakog na casu dok Djedovic to ne radi. Djedovic nam daje podrsku u svim nasim projektima samo je problem sto mi nista i ne trazimo. Ekskurzije su ostale tradicija od Hemse :Sarajevo i samo Sarajevo i tu se slazem s tobom mogli bismo promijenit tu mogucnost.
Mislim da si u pravu kad kazes da prof. ne trebaju pricati o drugim prof. ali isto tako zahvaljujuci starim prof. saznajemo za nasa prava koja nam mladi prof. uskracuju. Ja bih spomenuo i nacin ocjenjivanja prof. fizike. Citav razred dobije ocjene 1,2, a dva sretnika i 3. Je li ovo ispravno ili trebamo zivjeti u uvjerenju da je ta dvojka svetinja? Mi postujemo sve nase prof. bili oni stari ili novi, ali lijecenje njihovih komplesa na nama ipak je previse.

3Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Wed 12 May 2010 - 23:14

schweppes

Drago mi je da imas lijepo misljenje i normalno o ovoj temi.Zelim ti reci da zvucis kao profesor.Moram jos da kazem da ima more nesuglasica izmedju ucenika i profesora, al rijetko koji profesor zeli izaci u susret uceniku, znam, cast pojedincima, al stvarno zbog cega npr **** obara onoliki broj ucenika, sta ona ima s tim.Sto stvara mrznju prema sebi, to je tesko objasnit, al vjeruj mi ja sa 18 godina, da nesto pomsilim lose o zeni s 55 godina, to je za nju ponizenje, iz razloga sto si vise star, to si vise pametiniji, a ostat na istom i ostat na 18 godina, znaci da nisi nikad sazreo! zar ne!
Znas da je najlakse nekog gurnut od sebe, a najteze kad ti taj ispliva i onda ponizi, al vjeruj mi ja zivim za to!

4Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Thu 13 May 2010 - 0:09

ado

ado

schweppes (citat):Drago mi je da imas lijepo misljenje i normalno o ovoj temi.Zelim ti reci da zvucis kao profesor.Moram jos da kazem da ima more nesuglasica izmedju ucenika i profesora, al rijetko koji profesor zeli izaci u susret uceniku, znam, cast pojedincima, al stvarno zbog cega npr **** obara onoliki broj ucenika, sta ona ima s tim.Sto stvara mrznju prema sebi, to je tesko objasnit, al vjeruj mi ja sa 18 godina, da nesto pomsilim lose o zeni s 55 godina, to je za nju ponizenje, iz razloga sto si vise star, to si vise pametiniji, a ostat na istom i ostat na 18 godina, znaci da nisi nikad sazreo! zar ne!
Znas da je najlakse nekog gurnut od sebe, a najteze kad ti taj ispliva i onda ponizi, al vjeruj mi ja zivim za to!

He,he de sad ovo sve lijepo prevedi za nas ucenike Stvarno vazna tema : Icon_question Mislim, ne kontam stvarno sta si sa svim gore navedenim htjeo reci..Jesam li rodjen sa nekom blokadom u mozgu il' si ti stvarno nadrealni nadareni superstrumfasiticni ... daaaj ba!! Sta si u stvari htjeo napisati o prof.. i boli me briga koji je tebi dobar ili nije. Ja nemam takve predrasude al znam da ce garant neko od njih procitati sve ove brljotine ,ako vec do sada nije.
Daj da se maknemo od od onoga DOBAR ili NIJE DOBAR i da fino kazemo s kim imamo posla... Ljudi nisu dovoljno placeni da se zahandravaju s ovakvim kao sto smo mi. I meni fali koja lijepa rijec kakav artikulisani gest ili tako nesta. Svi smo bedovi zesci a ti spominjes neke osobe za koje je i "onaj gore" reko "dovidjenja". Eto toliko od mene i pisemo dalje.. A tebi jarane samo da kazem: vi's kako se more pisat i bez plaho srkleta..
Haj bolan nemoj komplikovat a kad se dodje do daha nije problem dodat im varnicu, ko sto su oni nama.
Ado, buduci prof. u Gimnaziji i demokrata

5Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Thu 13 May 2010 - 0:30

mmirzic

mmirzic

schweppes (citat):Drago mi je da imas lijepo misljenje i normalno o ovoj temi.Zelim ti reci da zvucis kao profesor.Moram jos da kazem da ima more nesuglasica izmedju ucenika i profesora, al rijetko koji profesor zeli izaci u susret uceniku, znam, cast pojedincima, al stvarno zbog cega npr **** obara onoliki broj ucenika, sta ona ima s tim.Sto stvara mrznju prema sebi, to je tesko objasnit, al vjeruj mi ja sa 18 godina, da nesto pomsilim lose o zeni s 55 godina, to je za nju ponizenje, iz razloga sto si vise star, to si vise pametiniji, a ostat na istom i ostat na 18 godina, znaci da nisi nikad sazreo! zar ne!
Moram ti priznat da nisam dobio bolji komp. Moram se pohvalit prof. bosanskog da se moj pravopis popravio na nivo prof. Hvalaaaaaa.
Skonto sam da pises o Julki jer i ja imam isto misljenje(po ovoj ekavici). Ja sam jos sesnaestogodisnjak i ne kontam bas sve ovo, al svaka ti cast, ti si jedini s "mozgom" na ovom forumu.I ja zivim za to da nekima kad zavrsim skolu kazem ono sto mislim. Imam skoro sve petice osim iz fizike , matematike i biologije i to me iritira. Al ne nerviraj se vidis da nisi sam, svi se mi trudimo a rezultata nema.
Najlakse je ko ovaj gore "Ado" prepustit se zafrkanciji. Da se bar hoce predstaviti da vidimo o kojem nivou inteligencije se radi. A kako pise, ono bez gresaka, bice divan prof. i demokrata-kako on napisa Stvarno vazna tema : Icon_jokercolor

6Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Thu 13 May 2010 - 15:41

schweppes

Bas mi je drago da ti se svidja kompliment.Drago mi je da se mozes pohvaliti svojoj profesorici za pravopis.Htio bih ti naglasiti da dio koji ne razumijes u ovom tekstu, vjeruj mi razumjet ces ga.Mislim da si prvi ili drugi razred, te da imas jos vremena da pocnes razmisljat drugacije.Svi se mi mjenjamo iz dana u dan,no uvijek znaj kamo god krenes u "BIJELI SVIJET" ,znaj da si bio gimnazijalac, te da si zavrsio tu skolu na onakav nacin na koji bi trebao svako.Naravno mi gimnazijalci smo dosta nerealni, pre-zahtjevni, al svi imamo isti cilj, i svi zudimo ka tome, bas kao sto je jedan pisac lijepo to rekao " Gimnazija me je oborila s nogu, no noge su mi izdrzale, profesori me pogubise i ostavise, a dusa osta, sad kad sam covjek kad sam licnost tek sad ne znam za svoje noge i dusu, ali samo znam za Tuzlansku gimnaziju.... u ovom slucaju Gradačačku gimnaziju.

7Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Thu 13 May 2010 - 16:58

mmirzic

mmirzic

Super si majke mi, steta sto si musko.
Znam ja da je ovo nas najbolji period, to nam svi govore, al eto znas kako je kad vjezbas iz jedne zbirke pet dana i siguran si da je sve ok. i dodjes u skolu , na test, a tamo ni jedan zadatak koji si ti uvjezbao. Boli to, jer previse vremena se izgubi i kako objasniti roditeljima da je sve to do prof. jer on nije odrzao rijec. Al kao sto sam rekao ljudi se drze za rijec, a zivotinje za.....U pravu si valjda to bude smijesno kad zavrsis. Tebi je sad sve svejedno jer si ti koliko ja skonta maturant. Steta sto odlaze tako pametni kao ti i molim te javi se opet ponekad makar da nama pacenicima budes podrska Stvarno vazna tema : Icon_lol
Ako si pak zensko posalji mi privatnu poruku.Ok?

8Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Thu 13 May 2010 - 17:26

angel.lady

angel.lady

Ovo ako je važna tema... Stvarno vazna tema : Icon_biggrin

9Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Tue 18 May 2010 - 16:32

schweppes

E izvini sto nisam imao vremena da ti odgovorim na ovo sve, no nastojat cu da svoje slobodno vrijeme ulozim na forum.Drago mi je da ti se svidja moja razmisljane, ja i idem ka tome da pokazem kakva je realna gimnazija,i naravno sve je pozitivno.Vjeruj mi kakvi smo mi " učenici" , takvi su i profesori.Što se tiče profesora i tvoje fizike, nemoj da te to brine, u koliko stvarno navježbaš i stvarno uloziš trud, nikad se nećeš pokajati, jer profesori sve razumiju i vide.I moram da ti naglasim vi nikako niste paćenici, vi ste mali biseri koje treba na što bolji način izbrusiti.Vjeruj mi sve što naučiš iz škole, i privatnog života, sve će ti to koristiti u budućnosti.
P.S Biraj društvo! U gimnaziji je najvažnije znati izabrati društvo, u koliko se budeš družio s lošim učenicima, nema tu vajde, nastoji biti što bolji i obećavam uspjeh.

10Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Tue 18 May 2010 - 21:53

Član

Član

mmirzic (citat):
Kako ti to zavrsi preko noci?
Hajd prizna,j ni ja nemam 16. eto ja prizno!

Bogme ja sam maturant. Smile

11Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Tue 18 May 2010 - 22:30

mmirzic

mmirzic

Ne moras skuzio sam te. Reci cu ti sutra u skoli ako budem dobre volje. Pozdrav Č. Sad ucim. Pardon, pripremam se za maturu.

12Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Wed 19 May 2010 - 22:13

Član

Član

schweppes (citat):

Vidim da nemas pametnijeg posla od toga da detaljno "analiziras" tudje statuse i izigravas pametnog.Ako se vec zelis istaci necim probaj to a da ne budes toliko napastan.

Hvala na savjetu, potrudit ću se. Very Happy Pozdrav.

13Stvarno vazna tema : Empty Re: Stvarno vazna tema : Thu 20 May 2010 - 17:33

ime

ime

Mogao bi admin/mod izbrisati ove glupave rasprave.
schweppes i član ako se već poznajete nastavite raspravu negdje drugdje.

Sponsored content

Na vrh  Poruka [Stranica 1/1]